- تهیه اطلس باد ایران با استفاده از مدل های پیش بینی عددی وضع هوا

- توسعه سامانه پیش­ بینی عددی وضع هوا از طریق پس­ پردازش آماری برونداد مدل WRF تا پنج روز برای کمیت­های هواشناسی سطح زمین

- کاهش خطرپذيري سيلاب از طريق ايجاد سامانه پيش بيني عددي وضع هوا با هدف هشدار سيل در حوضه های آبریز استان خوزستان

- مطالعه و امکان سنجی استفاده از فناوری بارورسازی ابرها برای استحصال آب در حوضه های آبریز ایران

- پیش بینی عددی بارش و دما برای ایستگاه های هواشناسی استان البرز
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۹ English
نگرانی دانشمندان از آشکار شدن ویروس‌های قدیمی مرگ­بار در اثر ذوب‌شدن یخ‌های قطبی

2015/10/21

پژوهشگران از آزاد شدن ویروس‌های قدیمی محبوس در یخ‌های قطب بر اثر گرمایش جهانی و ذوب شدن یخ­ها خبر می‌دهند و معتقدند این پدیده می‌تواند منجر به مرگ انسان‌ها در آینده نزدیک شود. هرچند در حال حاضر ذوب شدن یخ‌های نواحی قطبی به عنوان یکی از دلایل افزایش بی‌سابقه ارتفاع سطح آزاد آب دریاها در نظر گرفته می‌شود، اما این موضوع می‌تواند عواقب نامطلوب دیگری نیز به دنبال داشته ‌باشد.
از سال 2003 ویروس‌های بزرگی با اندازه‌ای بیشتر از 0.5 میکرون در پرمافراست نواحی قطبی پیدا شد. پرمافراست (Permafrost) لایه زیرین زمین­های تندرایی است که همیشه یخ بسته است و گاهی این یخبندان تا اعماق 1400 متری نیز دیده می­شود. در یک بررسی جدید که نتایج آن به تازگی در PNAS به چاپ رسیده، پژوهشگران اعلام کرده‌اند که موفق به کشف ویروس‌های 30 هزار ساله در همین محیط یخ‌زده شده‌اند. یکی از این ویروس قدیمی Mollivirus sibericum نام دارد و می‌تواند به آمیب‌ها سرایت کند که همین امر منجر به بروز نگرانی‌هایی در بین دانشمندان شده ‌است.
علاوه بر این ویروس‌های بزرگ‌، ویروس‌های کوچکی نیز در دریاچه‌های قطبی کشف شده­اند که شبیه به سایر ویروس‌های بیماری‌زا به نظر می‌رسند و می‌توانند با گرم شدن زمین و آب شدن یخ‌های قطبی پدیدار شوند. نویسندگان این مقاله گفته­اند در حالی که به نظر نمی‌رسد ویروس‌های قدیمی که در نمونه پرمافراست کشف شده برای انسان خطرناک باشند، اما از طرفی ابراز نگرانی می­کنند که ممکن است سایر ویروس‌های احتمالی تا این اندازه با انسان مهربان نباشند. این نگرانی وجود دارد که افزایش دما و ذوب شدن یخ‌ها در کنار اکتشافات مواد نفتی در قطب‌ها، منجر به ظاهر شدن ویروس‌های قدیمی کشنده شود.
(برگرفته از ایسنا با ویرایش)