- تهیه اطلس باد ایران با استفاده از مدل های پیش بینی عددی وضع هوا

- توسعه سامانه پیش­ بینی عددی وضع هوا از طریق پس­ پردازش آماری برونداد مدل WRF تا پنج روز برای کمیت­های هواشناسی سطح زمین

- کاهش خطرپذيري سيلاب از طريق ايجاد سامانه پيش بيني عددي وضع هوا با هدف هشدار سيل در حوضه های آبریز استان خوزستان

- مطالعه و امکان سنجی استفاده از فناوری بارورسازی ابرها برای استحصال آب در حوضه های آبریز ایران

- پیش بینی عددی بارش و دما برای ایستگاه های هواشناسی استان البرز
شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ English
ژوئیه امسال گرم ترین ماه ثبت شده در تاریخ کره زمین

2015/10/21

ژوئیه امسال گرم ترین ماه تاریخ به ثبت رسیده است؛ افزایش سیل، خشکسالی، توفان و بالا آمدن آب دریاها در راه زمین

سازمان علوم جوی و اقیانوسی آمریکا (NOAA) اعلام کرد بر اساس اطلاعات ثبت شده، ماه ژوئیه 2015 (۱۰ تیر تا ۹ امرداد ماه 1394) گرم­ترین ماه میلادی ثبت شده در تاریخ زمین بوده است. این سازمان در گزارش ماهانه خود تأکید کرده است که سال 2015 نیز گرم­ترین سال از زمان ثبت دمای زمین طی دو قرن گذشته بوده است. بر اساس همین گزارش دمای اقیانوس­ها نیز به رکورد جدیدی افزایش یافته است. بررسی­ها نشان می­دهد میانگین دمای زمین در ماه ژوئیه 2015 برابر 16.61 درجه سلسیوس بوده که از سال 1880 میلادی و آغاز ثبت دمای زمین بی­سابقه است.

در این گزارش آمده است میانگین دمای هفت ماه اول سال 2015، حدود 0.85 درجه سلسیوس بیشتر از میانگین دمای قرن بیستم بوده است و رکورد گذشته را که مربوط به سال 2010 می­شود پشت سر گذاشته است. این آمار در حالی ارائه شده است که چند ماه پیش از آن NOAA اعلام کرده بود که سال 2014 نیز از گرم­ترین سال­هایی بوده که دما در نقاط مختلف زمین به ثبت رسیده است. همین موضوع دولت­ها و سازمان ملل را بر آن داشته است تا با برگزاری اجلاس­های مختلف اقداماتی را برای مقابله فوری با ادامه گرم شدن کره زمین ارائه دهند.

یکی از اهداف سازمان ملل جلوگیری از گرم شدن بیش از 2 درجه سلسیوس کره زمین نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن است چرا که دانشمندان معتقدند افزایش دما بیش از این حد می­تواند زمین را با بحران­هایی نظیر سیل­های شدید، خشکسالی، توفان­ها و بالا آمدن آب دریاها مواجه کند. یکی از دلایل اصلی رشد شدید دمای زمین که سازمان علوم جوی و اقیانوسی آمریکا بر آن تأکید کرده، مصرف روز افزون سوخت‌های فسیلی در سطح این کره خاکی است.

علاوه بر اطلاعاتی که از ادوات و ابزار هواشناسی در ۲۱۵ سال گذشته به دست آمده، بررسی حلقه‌های تنه‌درختان، هسته‌یخ‌های قطبی و صخره‌های مرجانی در اقیانوس‌ها نشان می‌دهد که دست کم از چهار هزار سال پیش، هم اینک زمین در گرم‌ترین حالت خود به سر می‌برد. دانشمندان پدیده «‌تغییر اقلیم» را علت اصلی این گرما می‌دانند. قرار است که رهبران جهان در ۳۰ نوامبر سال جاری در پاریس دور هم جمع شوند و برنامه ریزی جدیدی برای محدود کردن تولید گازهای گلخانه‌ای انجام دهند.